AL 20 JAAR UITSTEKENDE SERVICE
AL 20 JAAR UITSTEKENDE SERVICE
Een lange tijd een begrip in Twello
Een lange tijd een begrip in Twello

Triple beglazing

Triple beglazing, ook wel driedubbel glas genoemd, is isolatieglas dat nog beter isoleert dan dubbelglas. Hierbij is het belangrijk dat alle delen van dezelfde kwaliteit zijn. Er wordt gekeken naar de isolatiewaardes, deze waardes kunt u herkennen aan de U-waardes. Een U-waarde geeft aan hoeveel energie het glas doorlaat. Het glas is laag in isolatiewaarde wanneer de U-waarde hoog is. Wanneer u kiest voor triple beglazing van hoge kwaliteit is de U-waarde tussen de 0,5 en 0,9. De U-waarde van enkelglas is ongeveer 6. Dat betekent dat hier een groot verschil tussen zit en dat driedubbel glas een betere keuze is wanneer u uw woning of bijvoorbeeld bedrijfspand goed wilt isoleren.

Wat is triple beglazing?

Wanneer u een keuze moet maken voor de soort beglazing die u in uw woning of bedrijfspand wilt hebben, zijn er verschillende keuzes. U kunt onder andere kiezen uit:

  • Enkelglas, is enkel glas en isoleert vrijwel niet.
  • Dubbelglas, ook wel isolatieglas genoemd, bestaat uit twee glaslagen met daartussen een spouw van stilstaande droge lucht.
  • Triple glas, ook wel driedubbel glas genoemd, bestaat uit drie glaslagen met daartussen een spouw van Argongas.

Met triple beglazing kan de warmte die in huis gecreëerd wordt perfect behouden worden. Het wordt voornamelijk gebruikt voor warmte isolatie. Kiest u voor driedubbel glas dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken: Is de sponning dik genoeg en is de raamconstructie stevig genoeg? Daarbij kunt u zich ook afvragen of u extra gaat besparen t.o.v. isolatie HR ++. Vaak is de keuze voor triple beglazing voordelig op lange termijn.

Wat zijn de voordelen van triple beglazing?

Driedubbel glas biedt diverse voordelen t.o.v. andere soorten glas:

  • Triple beglazing heeft een hogere isolatiewaarde
  • Triple beglazing heeft een betere geluidsisolatie
  • Triple beglazing laat minder zonnewarmte door, dat betekent dat u op warme dagen uw woning koeler kunt houden

Wat zijn de nadelen van triple beglazing?

Een nadeel bij triple beglazing is dat bij grote temperatuurverschillen het glas aan de buitenzijde beslagen of vochtig kan worden.

Heeft u twijfels over wat de beste keuze voor u is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Glasteam Twello helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Vraag direct een offerte aan

Vul onderstaand formulier in om direct een offerte aan te vragen.

Wij zullen zo snel mogelijk reageren

Onze diensten

Opgeleverde projecten